twodudesinaustria.blogg.se

Följ två Erasmus-studenters resa till den Österrikiska staden Klagenfurt

Murauer Bier!

Publicerad 2014-02-28 23:11:00 i Allmänt,

Efter att vi sprungit runt som tokar hela förmiddagen för att fixa saker inför skolstart så bjöd Klagenfurt på fortsatt solsken, givitvis utnyttjade vi detta genom att testa på en av de indiska restaurangerna på skolan, öl är en självklarhet till maten!
 
 
Efter detta tog vi en sväng till ikea för att handla, även här bjuder Erik till med en härlig bild! riktigt nöjd efter en fika och vetan att han snart ska få smaska i sig 15 svenska köttbullar med mos.
 
Själv kom lyckan när jag sprang förbi en beeromat i studentkorridoren, samlade ihop skramlet i fickan och till min förvåning rulla de ut inte en utan två(!!) halvliters starköl för den blygsamma kostanden av 1,20 euro st! nu vet jag var alla mina mynt kommer hamna i framtiden =)
 
SKÅÅÅÅL!! se yaa!

Nu är vi på plats

Publicerad 2014-02-27 16:59:45 i Allmänt,

Detta resesällskapet var kanske inte helt optimalt, då denne ståtlige herre hade onekligen svårt att hålla sig vaken under resan.
 
 
Nu börjar man komma lite tillrätta efter en 10 timmars flygresa med övervikt. Lyckades klara mig med mitt 27 kg (max godkänt är 23) tunga bagage från Göteborg till Wien utan att behöva betala övervikt, men i Wien var det totalstopp, hur mycket man än försökte med sin skandinaviska charm. Det var bara att betala en övervikt på 580 kr och se glad ut. Vad gäller våra rum här i Klagenfurt så bor vi förvånansvärt fräscht (i alla fall jag, David har det lite värre). Jag delar toalett och dusch med en trevlig turk medans David delar det med två andra personer en våning upp. Dessa två personer verkar inte vara speciellt ordningsamma då toalett och dusch inte var speciellt fräscht. För oss som känner David Ahlm, kan räkna ut att detta var inte något som uppskattades.
 
I övrigt idag så har vi fått en lite rundvandring i skolan och även fått uppleva fantastiskt väder med underbar vårsol nere vid den stora insjön Wörthersee. Vi har även startat upp ett Österrikskt bankkonto för att kunna betala hyran. Har även idag försökt köpa lakan, påslakan och handdukar men de Österrikiska mataffärerna hade inte så mycket att erbjuda. Då min packning var så pass stor så lyckades jag aldrig att få med mig detta, resultatet av detta blev till att sova första natten i mjuksbyxor och en hoodie. IKEA står på schemat imorgon!
 
Livsnjutaren i egen hög person
 

Om två dagar bär det av!

Publicerad 2014-02-24 14:05:00 i Allmänt,

 
 
 
Nu är det bara två dagar kvar tills vi beger oss mot sydligare breddgrader, närmare bestämt Österrikes sjätte största stad (sett till antalet invånare), Klagenfurt. På denna bloggen kommer ni läsare kunna få ta del av och följa två utbytesstudenters fantastiska resa.
 
Jag som står för skrivandet idag heter Erik, en onekligen ovan bloggare, men dock så ambitiös student från Göteborg. Trodde faktiskt aldrig i mitt liv att jag skulle sitta och blogga, men vad gör man inte för sina studier och framtida karriär. Min käre vän som också kommer stå för bloggandet heter David (Seanan), som förhoppningsvis kommer ge en förträfflig presentation av sig själv här lite senare.
 
För Er intresserade kommer här en kort lite fakta om Klagenfurt som stad:
 
Klagenfurt är huvudstad i delstaten Kärnten i Österrike. Namnet ändrades 2007 officiellt till Klagenfurt am Wörthersee. 1 januari 2013 hade staden ett invånarantal på 95 450 st .Wörthersee är den varmaste av de stora alpsjöarna, med Europas största insjöstrand med plats för uppemot 12 000 besökare.
Under andra världskriget bombades Klagenfurt 41 gånger. Sammanlagt 443 byggnader totalförstördes och 1132 skadades under kriget. Uppskattningsvis 110 000 kubikmeter bråte röjdes bort i samband med återuppbyggnaden. 1961 blev Klagenfurt första stad i Österrike att införa gågator. 1968 hedrades Klagenfurt med titeln ”Årets stad i Europa”. Tre gånger har Klagenfurt belönats med Europa Nostra prestigefyllda meritering för föredömligt restaurering och nyutveckling av stadens centrum.
 
En närmare uppdatering kommer när vi landat, då det i dagsläget inte finns så mycket mer att skriva om.
 
 
Over and out!
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela