twodudesinaustria.blogg.se

Följ två Erasmus-studenters resa till den Österrikiska staden Klagenfurt

Zell am see/Kaprun

Publicerad 2014-03-24 18:52:35 i Allmänt,

I helgen har vi varit i Zell am see/Kaprun och åkt skidor, det var en organiserad trip för oss erasmus-studenter.
Så 150 taggade studenter anlände på fredagen för att förbereda allt inför morgondagens aktiviteter i backen.
Första kvällen gick vi runt i byn och upp på en höjd i ett fackeltåg, rätt mysigt måste jag erkänna!
 
 
Första skiddagen bjöd på underbar skidåkning, vackra vyer och ett soligt landskap, jag låter bilderna tala för sig sjävla.
 
På kvällen hade det annordnads ett "all you can drink party" som ni kanske förstår av namnet blev det en väldigt hård natt! dagen efter möttes vi av nysnö, rättare sagt en halvmeter nysnö i backen. Detta erbjöd oss riktigt rolig skidåkning dock tror jag Erik uppskattade de mer än mig då jag var totalt utpumpad av allt party dagen innan och bristen av sömn. Kan säga så här, jag spenderade lika mycket tid på benen som liggandes med ansiktet nedåt i snön, detta gjorde det även svårt för Erik att åka då han fick uppleva väldigt många skrattanfall...
/D

Dagsutflykt

Publicerad 2014-03-20 10:16:00 i Allmänt,

Lyckligtvis har vi lärt känna en kille från Tyskland som har bil, vilket genast öppnade upp för lite lättare möjligheter att göra kortare dagsutflykter. Igår åkte vi därför till Pyramidekogel (ca 20 min med bil från Klagenfurt) som är ett utsiktstorn halvvägs vid sjön. Som ni förstår så bjöd detta givetvis påen fantastisk utsikt över delstaten Kärnten. När man väl tagit sig upp i tornet och kände sig nöjd med denna upplevelse så var det bara att ta en rutschkana hela vägen ner, riktigt kul! Efter detta avnjöt vi en kaffe i solen (dock en efterlängtad choklad för David).
 
 
Dagen avslutades med en löprunda i solnedgången längs sjön. Imorgon är det av till Zell Am See för att ge sig an backarna! Ska bli underbart!
 
 
 
 
/ E

Svensk Sommar!

Publicerad 2014-03-19 00:02:38 i Allmänt,

De senaste dagarna har bjudit på kanonväder, runt cirka 18-21 grader, vilket självklart leder till att vi vikingar direkt kastar oss ut för att lägga grundbrännan inför sommaren. Första brännan är lagd och solstolarna är inköpta. Med tanke på den otroligt lilla mängd studier just nu, öppnar det upp för oss att göra allt annat förutom att studera, som till exempel tidigare nämnt: jobba på brännan, men även hajk, upptäckande och öldrickande.
 
Idag tänkte jag att jag kunde passa på att skriva eftersom det var ett bra tag sen. Jag har inget annat för mig idag ändå då jag valde att skippa de sedvanliga festerna som hålls varje tisdag på det andra studentboendet "Mozartheim". David kunde givetvis inte backa ur ett sådant ypperligt tillfälle, men med tanke på den offantliga mängd alkohol som har konsumerats de senaste veckorna inte direkt är till min fördel, så känner jag ändå att jag kan missa detta idag, det är ju ändå varje tisdag, right?
 
 
Lite bilder från våran hajk till toppen på ett av de bergen som ligger runt sjön här. Detta var en ypperlig möjlighet för mig att få testa på min nya backpacker ryggsäck jag köpt! Finns mycket bättre bilder på systemkameran, men lyckades dessvärre glömma kabeln för att föra över bilderna, så de bilderna får ni vänta med att se tills Emma kommer.
 
 
Nedan ser ni en av våra upptäcktsfärder vi gjort ihop med våra nyfunna vänner, bestående av bl.a. nationaliteter från Finland och Tyskland. Vi smet in i ett övergivet torn som vanligtvis har en låst dörr, denna var dock uppbruten nu, så det var bara för oss att knalla in. Efter att gått upp för gamla smala trappor möttes vi av en fantastisk utsikt över sjön.
 
 
Sista två avslutande bilderna bilderna speglar ganska bra hur de senaste dagarna varit
En rejäl portion pasta efter ett stenhårt gympass ihop med våran tyska vän Pepe!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela