twodudesinaustria.blogg.se

Följ två Erasmus-studenters resa till den Österrikiska staden Klagenfurt

Fest, öl, fest & första skoldagen

Publicerad 2014-03-05 21:37:00 i Allmänt,

Ja vart ska man börja? Det hinner hända mycket på tre dagar.. Vi kan inleda dagens blogginlägg med att berätta för er att våran framtida karriär som ekonomer går spikrakt uppåt, detta genom att lära oss om Österrikes kultur samt en kurs på engelska för dagisbarn. Våran första engelskauppgift blir att till nästa gång skriva och berätta om oss själva, en onekligen enkel uppgift enligt oss ambitiösa studenter. Så med andra ord som ni förstår har inte våran första skoldag varit särskilt påfrestande. En intressant upptäckt vi gjorde på vår kulturkurs, var att föreläsaren pratar både engelska och tyska på denna kursen, med andra ord beskriver han först på engelska och sedan på tyska för de som inte behärskar engelskan så bra. Något som för oss känns oerhört tidskrävande och onödigt.
 
And now to the fun stuffs! Vi har lyckats skaffa oss ett gymkort här på universitetet, så vi kan hålla oss i form här nere bland alla bakelser och godsaker. Detta till det förmånliga priset 50 EUR (442 kr) för hela terminen. Jag har även valt att utforska Klagenfurt ytterligare genom en löprunda och jag kan inte sluta häpnas över hur friskt och vackert det är här. Vi bor 100 meter från skolan, vilket gör det väldigt bekvämt för oss när det kommer till sovmorgnar, men framför allt denna veckan då det varit så mycket att fixa med. Det är en riktig ölkultur här nere, vi imponerades stort över att det gick att köpa öl på skolan, vilket senare blev en självklarhet att testa!
Bjuder på denna!
 
 
 
Igår var det en stor korridorsfest här som öppnade många dörrar för oss att lära känna nya människor. De länder som betats av hittills är Chile, Kroatien, USA, Finland, Spanien, Turkmenistan, Tyskland, Österrike, Lettland och Ryssland! Riktigt kul! Värt att nämna är också att vi har besökt grannstaden Villach (30 min med tåg) för en otroligt stor festival där 99 % av alla människor är utklädda, fulla och glada, stora som små.
Det är mycket fester och mycket öldrickande, tur att vi har våra gymkort. En lite notis: Ölen är väldigt billig !! Vi köpte ett 6-pack öl för 4.74 EUR (42 kr). Det vill säga 7 kr ölen.
 
 
 
 
/ E
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela